LED verlichting aanbrengen in je interieur

Of het nu voor je woonkamer, je slaapkamer of je werkplek is, met LED verlichting kun je tegenwoordig zoveel meer dan je denkt. Met LED krijg je waarschijnlijk meteen het idee dat je in een fabriek onder een TL-buis zit of onder felle LED spotjes, maar LED kan ook hele warme tinten hebben. Het hangt er helemaal vanaf wat je doel met de lamp is. En bij Calex LED lampen sla je de spijker meteen op z’n kop, want deze unieke ontwerpen maken je interieur in een keer helemaal af.

De kleur van je licht

In je hal wil je misschien iets duidelijker of feller licht dan in je woonkamer. Het is slim om dan bij de aankoop van je LED lampen te letten op de kleur van je lichtbron. Deze kleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe feller je licht. Van 2000 tot 3000 Kelvin kun je beschouwen als warm licht. Van 3000 tot 5000 Kelvin is natuurlijk licht. En lichtbronnen met meer dan 5000 Kelvin worden gezien als fel of koel licht. Met een bewuste keuze voor het aantal Kelvin kun je van te voren de impact op je interieur inschatten.

Calex LED lampen

Met LED lampen haal je niet alleen sfeervolle verlichting in huis, maar je draagt ook je steentje bij aan het milieu. De LED lamp is namelijk veel zuiniger en gaat lang mee. En door de warme uitstraling van de lamp hoef je dus geen kaarsen of olielampjes meer voor de sfeer aan te steken. Deze zijn namelijk helemaal niet goed voor het milieu, ook al brengen ze bijvoorbeeld met de kerstperiode wel heel veel sfeer op tafel tijdens het familiediner. Toch kun je met de Calex lampen deze sfeer ook bereiken. Je krijgt de lamp namelijk niet alleen voor een staande voet, maar ook voor snoerpendels. Met de Calgary LED lamp van Calex boven je eettafel, zal je een onuitwisbare indruk tijdens elk diner maken.