Re-integratietraject 2e spoor

Wanneer een medewerker langdurig ziek is treedt allereerst het re-integratietraject 1e spoor in werking vanuit de wet verbetering poortwachter. Wanneer dat traject na een jaar nog niet succesvol is afgerond gaat dit over naar een re-integratietraject 2e spoor. Dit betekent dat de medewerker niet meer bij de oude werkgever aan de slag kan en dus op zoek moet naar een nieuwe baan. Maar hoe werkt dat dan? Moet de medewerker zelf uitzoeken hoe hij of zij een nieuwe baan vindt? Gelukkig niet! Lees snel verder, dan vertellen we je alles wat je moet weten over een re-integratietraject tweede spoor.

Uitbesteding

Het is de plicht van een werkgever om de werknemer te begeleiden naar nieuw werk. Dit brengt allerlei werkzaamheden met zich mee waar de werkgever meestal niet in gespecialiseerd is. Daarom wordt een re-integratietraject tweede spoor vaak uitbesteed aan een re-integratiebureau. Zo’n bureau is hierin gespecialiseerd en kan de werknemer dus veel beter helpen dan dat de werkgever dit zelf kan. Hier hebben zowel de medewerker als de werkgever op die manier profijt van.

Op zoek!

De werknemer krijgt een persoonlijke begeleider die hem gaat helpen bij het vinden van een nieuwe functie. Om te zorgen dat dit goed verloopt wordt er vaak eerst een kennismaking met de medewerker ingepland. Wat wil hij of zij? Wat voor functie is geschikt? Wat kan er (nog) niet? Dat soort vragen komen als eerste aan bod. Zowel de specialist als de medewerker zelf gaan dan op zoek naar nieuwe functies die bij hem of haar passen. Vervolgens vindt er ook begeleiding plaats bij de sollicitaties. Na langdurige ziekte is het voor veel mensen lastig om weer opnieuw te gaan solliciteren en in te stromen. Met goede begeleiding wordt dit een stuk makkelijker.

Aan de slag

Wanneer er uiteindelijk een nieuwe functie is gevonden kan de medewerker aan de slag. De re-integratie specialist houdt nog een tijd lang contact zodat de medewerker écht goed terecht komt. Zo werkt een re-integratietraject 2e spoor dus!