Vliegengordijn met kralen kopen

Vliegengordijnen zijn in vele vormen te koop, met bijvoorbeeld verschillende kleuren en patronen. Daarnaast zijn er meerdere materialen waarvan ze gemaakt worden, zoals kunststof en PVC. Ook heb je de keuze om te kiezen voor kattenstaarten of een magnetische hor. Er bestaat desondanks nog een andere variant, dit heet vliegengordijn kralen.

Deze kralen zijn tevens gemaakt van PVC, waardoor het lang meegaat. Bij Vliegengordijncenter zijn ze in drie varianten te verkrijgen, namelijk zwart, grijs en transparant. De afmetingen zijn standaard 90 centimeter breed en 220 centimeter lang. Het is desondanks mogelijk om een stuk van de lengte af te knippen, dit gaat makkelijk. Een stuk van de breedte afhalen is tevens mogelijk, hiervoor moet je een stuk van het aluminium afzagen. De kunststof hangen aan sterke draden, wat niet zomaar kapot zal gaan. Deze strengen hangen allemaal naast elkaar en als je er doorheen loopt dan zullen ze automatisch teruggaan naar de originele positie.

Voordelen van vliegengordijn kralen

Dit vliegengordijn heeft meerdere voordelen, het houdt natuurlijk vliegende insecten tegen. Daarnaast zien ze er mooi uit en laat het ondertussen de warme buitenlucht naar binnen stromen als de deur openstaat. Het bevestigen van het gordijn is ook erg simpel. Je hoeft alleen maar twee schroeven boven of op het kozijn te boren. Het gordijn heeft al twee gaten, dus die kan je zo rondom de twee schroeven hangen. Hiermee is de bevestiging afgerond.

Nadelen van vliegengordijn kralen

Een vliegengordijn met kralen heeft wel een groot nadeel ten opzichte van andere varianten zoals het magnetische hor. Doordat het gordijn niet sluitend is wat betreft de kralen zouden er zo en nu dan vliegjes doorheen kunnen gaan. Wil je daadwerkelijk geen een insect in huis, dan is het verstandiger om voor een ander gordijn te kiezen. Een andere reden om voor een ander gordijn te kiezen is dat daar meer variatie is qua kleur en patronen.