De drie grootste vooroordelen over incassobureau’s weerlegd

In het televisieprogramma ‘Deurwaarders UK’ worden verschillende gerechtsdeurwaarders uit het Verenigd Koninkrijk gevolgd tijdens hun dagelijkse werk. Bij de meeste toeschouwers loopt er tijdens het kijken toch wel een lichte rilling over de rug. Het zal je maar overkomen: als je niet betaalt wordt je huis leeggehaald! Natuurlijk gaat er aan zo’n rigoureuze gebeurtenis heel wat vooraf. In dit artikel weerlegt Incasso Eindhoven (Incassobureau Eindhoven) de drie grootste vooroordelen over incassobureaus.

 Incasseren met harde hand is intimiderend en gewelddadig 

Professionele deurwaarders houden zich natuurlijk verre van intimidatie en geweld. Incasseren met de harde hand betekent in vakjargon dat het incassobureau een gerechtelijke procedure opstart om een debiteur te laten betalen. Zo’n harde aanpak wordt meestal pas ingezet als de zachte aanpak van herinneren, aanmanen en bezoeken niet blijkt te werken.

 Deurwaarders houden van macht

Volgens sommigen willen alleen machtswellustelingen deurwaarder worden. Niets is minder waar: Vaak ligt een groot rechtvaardigheidsgevoel en de wens om met mensen te werken ten grondslag aan de keuze voor het deurwaarders vak. De communicatie met debiteuren vereist veel mensenkennis en communicatie ‘skills’! Bij Incasso Eindhoven zie je dit ook terug in de dienstverlening. Debiteuren worden op daadkrachtige manieren benaderd maar ook in hun waarde gelaten. Daardoor behoudt de opdrachtgever van de incasso een goed imago.

Het is (te) duur om een deurwaarder in te schakelen

Bedrijven vragen zich soms af of het loont om een incassobureau in te schakelen. Ben je niet meer geld kwijt dan dat het oplevert? Bij Incasso Eindhoven loont het zeker. Zij bieden incasso oplossingen op maat. Zo kun je kiezen voor een incasso overeenkomst of ‘no cure, no pay’. Het zou toch jammer zijn als een wanbetalende debiteur vrijuit gaat, terwijl er een eenvoudige oplossing voorhanden is? Als je meer informatie wilt over de oplossingen van Incasso Eindhoven, neem dan eens een kijkje op hun website.